Winkel

Landgoedboerderij Oosterheerdt - Winkel

Streekwinkel!

Vanaf nu kun je in onze prachtige boerderij ook leuke en lekkere streekproducten kopen!

De producten die er te koop zijn komen van de boerderij zelf, denk aan het vlees van de Groninger Blaarkopkoeien, die vanaf het voorjaar tot het najaar op de landerijen van het Landgoed Nienoord grazen en te bewonderen zijn, het lamsvlees van onze Nederlandse Bonte schapen, Engelse Texelaars en Blauwe Texelaars, wolprodukten, breisels en hun vachten.

Aangevuld met eerlijke producten van kleinschalige ondernemers bij ons uit de buurt. Denk daarbij aan: Kaas/yoghurt/ eieren/bakmeel/ groenten van het seizoen/koffie/jam/ honing/wek en inmaak, zelfs een Gronings Biertje staat bij ons in de winkel.

 

De openingstijden zijn:

Woensdag, vrijdag en zaterdag
10.00 – 15.00 uur

muv de eerste zaterdag van de maand
Op de eerste zaterdag van de maand staat de streekproductenmarkt Nienoord bij ons achter op het erf. De producenten bieden dan zelf hun producten aan in een uitgebreider assortiment

 

Verpak-eens-loos

Onze winkel wil graag zo duurzaam mogelijk met verpakkingen omgaan, daarom vindt u de meeste producten in glas, tassen van papier of een doos. U kunt uw eigen koffiebus meenemen en wij vullen deze voor u met gemalen koffie of koffiebonen, of u koopt hiervoor bij ons een glazen pot. Uniek in deze winkel is het hergebruik van kleding. We maken tassen van oude spijkerbroeken. Aan deze tassen hangt wel een prijskaartje, we sparen de helft van de opbrengst op voor het verduurzamen van Landgoedboerderij Oosterheerdt, onze boerderij stamt uit 1887 en is een rijksmonument. In die tijd en vele jaren daarna was duurzaam verwarmen en verlichten nog niet aan de orde. Wij willen hier ons steentje zo goed mogelijk aan bijdragen en vragen u met het kopen van deze creatieve tas hetzelfde te doen. Niet elk product laat zich loos verpakken, vlees en kaas vragen een hoge mate van hygiëne dat we genoodzaakt zijn deze in plastic aan te bieden. Heeft u de gouden tip hoe het verpakken lozer kan? Dan horen we dat graag.