Kudde

Landgoedboerderij Oosterheerdt - Kudde

De unieke kudde van de Scheperij bestaat inmiddels uit circa 300 schapen en zij vormen het hart van het bedrijf. We doen aan schapendrijven en we geven demonstraties met ze. Bovendien leveren onze schapen heerlijk lamsvlees en vachten voor de verkoop.

Kudde schapen graast op landgoed Nienoord

De kudde wordt gehouden op de landerijen van het Landgoed Nienoord in Leek. In de lammertijd van maart tot mei, staan onze kuddes binnen en krijgen de ooien hun lammetjes. Dit is voor de dierenliefhebber een uitgelezen kans de dieren van dichtbij mee te maken en geboortes te zien. De lammeren die in het voorjaar geboren worden, worden gedeeltelijk ingezet voor verjonging en uitbreiding van de bestaande kudde. De overige dieren grazen het hele zomerseizoen op het landgoed Nienoord en bereiken in het najaar en winterseizoen het gewicht waarop ze geslacht kunnen worden.

Directe verkoop

Wij geven er de voorkeur aan de lammeren rechtstreeks aan de consument te verkopen. Zo houden we het hele proces van geboorte tot aan het wegbrengen naar het slachthuis zelf in de hand. Dit komt het welzijn van de dieren beslist ten goede.

Vlees bestellen?

Heeft u belangstelling voor het vlees van onze kudde mailt u ons dan via boerderij@oosterheerdt.nl of vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op om uw wensen door te spreken.