JaaragendaVan maart tot en met april

Lammertijd

Van maart tot en met april worden de lammeren geboren in de stal van de boerderij.


Iedere eerste zaterdag van de maand

Verkoop streekproducten

Iedere eerste zaterdag van de maand is er op het erf bij de boerderij een streekproductenmarkt waar lokale streekproducten worden verkocht.

Lokale etenswaren

Op de markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. De producten worden binnen een straal van 40 km rondom Leek gekweekt, geteeld en/of bereid. Ook van de producten die uit meerdere ingredienten bestaan, komt het hoofdbestanddeel uit de streek. Veel producten worden verkocht door de maker. Er kan veel geproefd worden en de producent kan het verhaal achter het product vertellen. Ook vertelt de producent u graag meer over toepassing en bereidingswijze. Op de website van de streekproductenmarkt kun je kijken welke standhouders er op de markt staan.

Aanbod streekproducten

Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Dat houdt de maaltijden spannend en gezond. Er is altijd aanbod van brood, fruit, sappen, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, chutney, jam en worst. Elke maand heeft de markt een ander thema.

Locatie markt

Elke 1e zaterdag van de maand (m.u.v. januari), tussen 10.00 en 16.00 uur vindt de markt plaats op ons erf. Landgoedboerderij Oosterheerdt ligt op het prachtige landgoed Nienoord in Leek. Op ons landgoed vinden naast de streekproducten markt tal van andere activiteiten plaats, gericht op mens, dier en ruimte.