Boerderij Oosterheerdt

Landgoedboerderij Oosterheerdt - Boerderij Oosterheerdt

Landgoedboerderij Oosterheerdt ligt op het prachtige landgoed Nienoord in Leek. Een plek waar mens en dier tot rust kunnen komen. Op de landerijen houden we trainingen over leiderschap, communicatie en vertrouwen door middel van het schapendrijven met Border Collies.

Border Collies kunnen er samen met hun bazen werken aan de training en voorbereiding voor het hoeden van een kudde. Ook zijn er tal van activiteiten op het gebied van workshops en lezingen.

Onlosmakelijk is Landgoed Nienoord verbonden aan de boerderij. Op de circa 50 ha landerijen van het landgoed grazen onze schaapskuddes. En dat niet alleen. In het zomerseizoen komen daar de Groninger Blaarkop koeien en hun kalfjes van stal Rozenburg uit Peize bij. Landgoed Nienoord heeft jaren lang bekend gestaan om zijn zeldzame huisdierrassen, met de komst van ons bedrijf op landgoedboerderij Oosterheerdt worden deze terug gebracht en herleeft een stukje historie.

Naast het begrazen van de landerijen, beheren we het hertenkamp tegenover Borg Nienoord.

Omdat we eerlijke en natuurlijke producten uit de streek belangrijk vinden, is het voor ons vanzelfsprekend dat de veeteelt extensief gehouden wordt. Nienoord krijgt door de komst van deze dieren weer een gevarieerd beeld. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de ruigtes rondom en in de weilanden. De houtwallen zijn voor ons van grote waarde. Samen met gemeente Leek beheren we het landgoed.